O Servizo Local de Emprego do Concello de Negreira, coa colaboración da Deputación da Coruña, promoven catro obradoiros formativos: Elaboración de conservas; elaboración de pan; elaboración de queixos e derivados, e de fruticultura e poda de inxertos.
Inscricións: Servizo Local de Emprego; na primeira pranta da Casa do Concello, en horario de mañá. Rúa do Carme, 3.
Sonia Ponte (881.035.150) e Sonia Nieto (881.035.160).
II OBRADOIRO DE CONSERVAS
Curso de elaboración de conservas de alimentos agropecuarios.
Nº prazas: 15 persoas.
Data: A concretar no mes de decembro, por riguroso orde de entrada.
Lugar: Local Social de Romarís (parroquia de San Cristobo de Arzón).
Tralo taller visitaranse varias conserveiras para ver o proceso de fabricación. As clases serán 2 días (4 horas de duración cada día) e será de horario de tarde.
OBRADOIRO DE ELABORACIÓN DE PAN
Nº prazas: 15 persoas
Lugar: Panadería Xallas (Polígono empresarial).
Duración: 2 días (4 horas/xornada).
Data de inicio: A concretar en canto se faga grupo.
Inscricións: Por estricto orde de entrada.
OBRADOIRO DE ELABORACIÓN DE QUEIXOS E DERIVADOS
Lugar de realización: Local Social de Pesadoira (parroquia de Santo Tomé de Alvite.
Tralo taller visitarase unha queixería para ver o proceso de fabricación.
Duración: 2 días (4 horas/día), en horario de tarde.
OBRADOIRO DE FRUTICULTURA – PODA E INXERTOS
Data: A concretar no meses de decembro/xaneiro, por riguroso orde de entrada.
Lugar: Local Social de San Martiño de Broño.
Duración: En total serán 10 horas. 2 teóricas e o resto prácticas que se realizarán nas fincas dos alumnos/as participantes.